diumenge, 26 de maig del 2013

LA FÀBRICA DE TAPS

Diuen que lo bo es fa esperar, divendres vam comprovar-ho. Després d'un ajornament per les condicions meteorològiques, el nou dia ens va acompanyar. 

A un quart de deu vam sortir de l'escola i, tres quarts d'hora més tard, ja vèiem el cementiri. Estàvem a punt d'arribar! Com es nota que durant tot el curs hem anat fent cames, quin bon ritme que duiem. 



Vam trucar al timbre...

- Hola, som les Formigues i les Abelles i Abellots de Can Manent!


Ja havíem arribar a la fàbrica de taps!!!

Un cop allà, la Mónica, la mare d'en Victor i la Glòria, una de les seves companyes, ens van explicar tot el procés de la fabricació dels taps. Per començar, un dels treballadors, fa el disseny del tap amb un programa d'ordinador. Cal pensar la forma, la mida, el color... A continuació, es barreja el plàstic i el colorant dins una màquina. Hi ha un circuit d'aigua calenta que produeix l'escalfor necessària per desfer el plàstic i que es produeixi la barreja. Llavors, un motlle que hi ha a dins, li dóna la forma. Un cop fets, es guarden al magatzem, dins unes caixes. Quan un client truca a la fàbrica i demana una quantitat de taps, uns missatgers les fan arribar. En reparteixen per tot el món: França, Alemanya, Xina...  





Vam agafar uns paperets per fer grups. Hi havia quatre lletres: A, d'alimentació; N, de neteja ; C, de cosmètica i F, de farmàcia. I mentre, cada grup, visitava la zona de maquinària de la fàbrica, els altres, decoràvem al gust un tap que ens havien preparat per fer de collaret. 





Després, vam fer un joc. Tornant a fer els grups, vam haver de buscar el producte de la nostra família. Per exemple, el grup de farmàcia va haver de trobar xarops, alcohol, aigua oxigenada... 



I per acabar, un bon esmorzar i de tornada cap a l'escola. 

Quin matí més enriquidor, moltes gràcies Mónica i treballadors de la fàbrica!!!

Formigues i Abelles i Abellots (P5)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada